Collecte zo. 4 februari 2024 Collecte zo. 4 februari 2024

Beter bestand tegen klimaatverandering in Bangladesh

De eerste collecte van het ZWO in het nieuwe jaar valt op zondag 4 februari en is voor Bangladesh.

Bangladesh lijdt zwaar onder klimaatverandering. Het land kampt steeds vaker met cyclonen en overstromingen, regen valt onregelmatiger en de stijgende zeespiegel zorgt voor verzilting van landbouwgrond. Boeren hebben grote moeite om te overleven.

Kerk in Actie helpt boerengezinnen om zich aan te passen aan klimaatverandering zodat ze hun oogst en inkomen veilig kunnen stellen. Zo leren zij bijvoorbeeld om gewassen op een bamboe geraamte boven de grond te verbouwen, zodat ze bij overstromingen niet wegrotten. Ook leren dorpsgemeenschappen met waarschuwingssystemen en evacuatieplannen voorbereid te zijn op rampen.

Via het programma Werelddiaconaat steunt Kerk in Actie de boeren in Bangladesh om bestand te zijn tegen klimaatverandering. Steun dit werk via de collecte of maak uw bijdrage over op NL 62 INGB 0007231321 t.n.v. ZWO Protestantse Gemeente Scharnegoutum Loenga c.a. o.v.v. collecte Bangladesh. Hartelijk dank voor uw gift.

Namens ZWO Scharnegoutum
Alexandra Spijksma

 
Bankrekeningnr. ZWO Bankrekeningnr. ZWO
NL 62 INGB 0007 231321 t.n.v. ZWO Protestantse Gemeente Scharnegoutum-Loenga.
 
Postzegels en meer ... Postzegels en meer ...
Inleveren oude cartridges, telefoons, postzegels en kaarten

Hierbij een herinnering om oude cartridges (inkt en toner), oude telefoons, kaarten en postzegels in te leveren. Deze kunnen in de bak, voorin de hal van de kerk, worden neergelegd. Postzegels en kaarten kunnen in de geschilderde melkbus daarnaast. De opbrengst van deze spullen is voor Kerk in Actie.

Hieronder kunt u lezen wat en op wat voor manier spullen ingeleverd kunnen worden:.
• Knip postzegels ruim van de envelop. Knip geen postzegels van ansichtkaarten; kaart + postzegel levert meer op dan apart.
• Lever alleen ansichtkaarten in, geen dubbele kaarten. Een ansichtkaart is een enkele kaart, met aan de ene kant een afbeelding en aan de andere kant ruimte voor adres en postzegel. Dubbele kaarten hebben geen verkoopwaarde en belanden bij het oud papier.
 • Ook welkom zijn geboortekaartjes, zelfgemaakte kaarten en kaarten van Anton Pieck, Voor het kind en Stichting Kinderpostzegels in alle maten en vormen.

We hebben een paar maanden geleden nog een flinke lading naar een meneer in Bergum gebracht, hij is de coördinator van Friesland. Op deze manier worden er vele projecten gesteund van Kerk in Actie. In 2022 heeft dat landelijk € 27.633,98 ( postzegels & kaarten € 24.429,68 ) ( cartridges & mobieltjes € 3.204,30 ) opgebracht.

Met vriendelijk groet namens de ZWO
Alexandra Spijksma

 
 
Wat is ZWO? Wat is ZWO?
ZWO betekent Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking.
 
lees meer »