Putsje-Kafee Putsje-Kafee
Ook het Putsje-kafee is onderdeel van Graach Dien, iedere eerste zaterdag van de maand (behalve de zomermaanden) vindt het Putsje-kafee plaats in het Swettehûs.
Het Putsje-kafee is eigenlijk afgeleid van het landelijke Repaircafe. Iedere keer zijn er een aantal vaste vrijwilligers aanwezig om reparaties te verrichten. Er is een aantal techneuten en naaisters die voor u klaar staan om uw reparaties te verrichten. Onze maatschappij is de laatste tijd veranderd in een consumptie maatschappij, gaat er iets kapot dan ga je naar de winkel om het te vervangen terwijl blijkt dat het met een kleine reparatie weer jaren meegaat. Om bewuster met onze spullen om te gaan zorgen wij er zo voor dat er minder verspilling is en dus ook minder belasting van het milieu. CD-spelers, Senseo apparaten, stofzuigers, printers, schemerlampen, naaimachines, koffiezetapparaten en nog veel meer zijn er de afgelopen tijd al gerepareerd.
Na afloop kun je een kleine bijdrage in het spaarvarkentje doen waarvan wij de vaste kosten kunnen betalen. Met kleine naai-reparaties is het vaak zo druk dat er altijd al twee vrijwilligsters achter de naaimachine zitten. Sinds het Putsje-kafee is opgericht is het aantal aanvragen m.b.t. kleine reparaties door Graach Dien iets afgenomen omdat die reparaties tijdens het Putsje-kafee plaatsvinden. Mailen kan naar repaircafe@skearnegoutum.nl
 
terug