Vertrek predikant Vertrek predikant

Lieve mensen,

Vanmorgen heb ik een balkonbak gevuld met voorjaarsbollen. Grond eroverheen en wachten op de winter, vol verwachting kijken wat er in het voorjaar uit gaat komen. Want gisteren hebben Johan Ypma als voorzitter en ik in de kerk verteld dat ik begin april ga verhuizen. Er wacht een appartement op mij in Culemborg! De bak met bloembollen gaat mee. Het is na 5,5 jaar tijd voor een nieuwe stap.

Ik ga de vertrouwdheid van het dorp en alle lieve mensen die ik heb mogen leren kennen enorm missen, maar ik kijk ook uit naar de vertrouwdheid van de omgeving waar ik 25 jaar lang gewoond heb en alle vrienden en familie die dan weer dichtbij zijn. En wat heb ik veel beleefd en geleerd in mijn eerste vijf jaar als predikant! Ik houd er zelfs een prachtige taal aan over ;-) Tige tank allegearre.

En qua werk? Er zitten een aantal zaadjes in de grond, maar wat daar uit gaat komen is nog even afwachten. “Nog verborgen tot het uitkomt” – spannend wat er zal gaan groeien, maar ik heb er vertrouwen in dat dat goed gaat komen.

Dit betekent natuurlijk ook voor jullie als gemeente weer een hele verandering. Als jullie vragen hebben: stel ze gerust. Tot en met Pasen ben ik in elk geval nog hier, dus het grootste deel van het kerkelijk seizoen maak ik dus nog met jullie mee. De kerkenraad zal zich de komende tijd buigen over afscheid, vacaturetijd, beroepingstraject etc. Daar hoort u meer van!

Voor nu een fijne week gewenst, en tot ziens in de kerk of in het dorp,
ds. Lieke Weima
 

terug