Lezing 1 november a.s. Lezing 1 november a.s.

Hoe handel ik eerlijk?
Lezing van Matthias Olthaar op dinsdag 1 november om 20.00 uur in de Martenstsjerke.

Deze avond kijken we naar wat de wetenschap ons vertelt over de relatie tussen armoede en klimaatverandering en wat wij daar aan kunnen doen als individu en gemeenschap. We laten ons inspireren door de Bijbelse visie op het leven delen, die zowel duurzaam als vreugdevol is. Hoe komen we hierover met elkaar in gesprek?

Matthias Olthaar is gepromoveerd op onderzoek naar eerlijke handel en werkt als onderzoeker (lector) vitale economie aan NHL Stenden Hogeschool. Samen met Paul Schenderling schreef hij het boek ‘Hoe Handel ik eerlijk’. Naar aanleiding van dat boek is de stichting Genoeg om te Leven gestart. Tevens is hij columnist bij het Friesch Dagblad.

De bijeenkomst loopt vooruit op de boekbespreking over ‘Hoe handel ik eerlijk’ op dinsdag 13 december en 17 januari, beiden om 20.00 uur in het Martenshûske. “Je hebt een nieuwe broek nodig, maar voelt je bezwaard vanwege de 8000 liter water die nodig is geweest om hem te maken. De talloze documentaires over sociaal onrecht en ecologische schade bij wereldwijde productie maken je soms moedeloos. Is het wel mogelijk om goede keuzes te maken in onze economie? Of is er iets aan te veranderen?” In het boek, geschreven als een roman, gaat ondernemer Johan op zoek naar oplossingen.
We bespreken het boek in twee avonden onder leiding van Lieke Weima.

terug